Eerste Zutphense Artist Trading Card Ruilbeurs 2023

ATC_CvHest

In 1996 kwam de Zwitserse kunstenaar Manfred Vänçi Stirnemann (1951) op het idee om artistieke kaartjes te maken en die te ruilen tegen soortgelijke kaartjes die andere kunstenaars maakten. Sinds die tijd wordt er heel wat afgeruild op de wereld  tussen kunstenaars. Deze ruilkaartjes heten Artist Trading Cards (ATC’s).

De kaartjes hebben een vast formaat van 63 x 89 mm, dat zich goed leent voor een artistieke productie. Het kost niet zo veel tijd om zo’n kaartje te maken en je kunt lekker experimenteren.

Alle technieken en stijlen zijn vrij inzetbaar. Pen, potlood, verf, collage, etc, druksel, foto, etc., alles kan en mag. Ook het papier of de ondergrond waarop gewerkt wordt, is helemaal vrij; van heel dun zijdepapier tot karton, houten paneeltjes of anderszins. Alleen de vermelding van de naam van de maker en de datum op de achterkant zijn dwingend. Voorwaarde is ook dat het om een origineel kunstwerk gaat.

Het is niet te bedoeling kaartjes te kopen of te verkopen. Het gaat puur om het ruilen. Zo krijg je op een simpele en sympathieke manier authentieke kunstkaarten in bezit van collega’s en leg je leuke contacten.

Plezier van het maken en ruilen van de kaartjes staat voorop.

Zondag 16 april organiseert Zutphen aan Zee voor de 1e maal een ATC ruilbeurs in de Achterhoek.

Plaats: schoolgebouw Poort van Zutphen, Zweedsestraat 1, ruimte 23, 7203 CK Zutphen. Er is een ruime gratis parkeergelegenheid.

Tijdstip: van 12.00 – 17.00 uur.

Van harte welkom, zeker als je ook zelf kaartjes meeneemt.