Mail art is een los-vaste kunstbeweging die ontstaan is in de jaren 50 van de vorige eeuw. De Amerikaanse kunstenaar Ray Johnson begon zijn kunstwerken per post te versturen, wars van geldende kunstmores, galerieën en musea. Kunst was voor iedereen en zowat alles was bruikbaar om per post aan elkaar te versturen. Er werd gestempeld, gescheurd, soms werden complete voorwerpen van porto voorzien en aan de post meegegeven. Er werd zelfs een school voor opgericht: New York Correspondence School.

Het uitgangspunt om elkaar kunst te versturen per snailmail, oftewel trage mail, dus via de brievenbus, werd opgepakt door een groot aantal kunstenaars over de hele wereld en de beweging is nog steeds heel actief.
Het krijgen van mail art is een bron van inspiratie en zo ontstaan soms bijzondere contacten. Ook worden er regelmatig mail art exposities georganiseerd waaraan je mee kunt doen.

mailartwebsite

Kunstenares Carien van Hest van Zutphen aan Zee gebruikte de pandemie om veel mail art te maken. Zij verstuurde en kreeg honderden kunstwerkjes naar en van deelnemers in binnen- en buitenland.
Zij geeft nu een cursus Mail Art maken voor iedereen.

Een greep uit de lessen:
artist trading cards – collage kaarten – stempelen – piratenpapier – mini-zines (kleine publicaties) – vispo en trashpo (instant poëzie) – feel mail, etc.

Op 22 september begint de eerste cursus in het atelier van Zutphen aan Zee aan de Zweedsestraat 1 in Zutphen (ruimte 23).
Acht woensdagochtenden* van 9.30 – 12.00 uur. Kosten: € 175,-

Alle data op een rij:
woensdag 22 september
woensdag 29 september
woensdag 6 oktober
woensdag 13 oktober
woensdag 27 oktober
woensdag 3 november
woensdag 10 november
woensdag 17 november

Maximum aantal deelnemers: 4 (de anderhalve meter regel kan hierbij gewaarborgd worden)

Doe mee en geef je nu op! Gebruik hiervoor het contactformulier.

*Wil je de cursus volgen, maar kun je echt alleen op een ander dagdeel?
Bij voldoende belangstelling bestaat die mogelijkheid.